Aktiviteter og Nyheder

Aktiviteter og Nyheder

Seneste nyt fra Karsten Skawbo-Jensen

Tilbage til forsiden

To flag på min hjemmeside

RummelighedPosted by Karsten Sat, September 07, 2013 21:35:20


Der er to flag på forsiden af min hjemmeside, dannebrog og regnbueflaget. Begge er smukke flag, der giver mig en varm følelse i brystet.

Det er et billede af dannebrog, fordi jeg elsker mit land, trods dets fejl. For Danmark er ikke perfekt. Og Danmark kan blive bedre. Men alligevel er det fra Danmark, at min verden går. På lige den plet på Jorden blev jeg født og voksede op hos min mor og far og min bror. Jeg fik sprog, historie og kultur ind med modermælken. Danmark har givet mig frihed, muligheder, fællesskaber og ansvar.

Der er også et billede af regnbueflaget, fordi det bl.a. står for rummelighed og mangfoldighed. Mennesker er ret ens, og alligevel er vi på nogle punkter forskellige. Jeg er åbent homoseksuel og har været det i mere end 30 år. Man skal passe på, hvilken fortælling man vil komme med. En ”Jeg bliver diskrimineret og hetzet”-historie vil jeg ikke fremføre, selv om jeg ikke er blind for, at der desværre stadig er hjørner og tidslommer i Danmark, hvor homoseksuelle kan have det svært. I danske storbyer rapporteres der om hadforbrydelser, men især ude i verden – i afrikanske og arabiske lande – kan ens seksualitet koste en dyrt. Og i Putins store Rusland er man dømt til tavshed og mørke. Regnbueflaget er en hilsen til og et håb for de mennesker, som må lide under vold og diskrimination i formørkede lande.

Da ambassadøren fra Uganda på et tidspunkt skulle holde en tale på Frederiksberg Rådhus i forbindelse med en Afrika-aften, skrev jeg i lokalavisen, at jeg boykottede arrangementet på grund af et forslag i Ugandas Parlament. Forslaget gik ud på i nogle tilfælde at give dødsstraf for homoseksualitet. Jeg skrev samtidig en protest til ambassaden. Og i en helt anden boldgade har jeg sørget for, at Frederiksberg Kommune begyndte at give økonomisk støtte til det frivillige hiv/aids-arbejde. Endvidere har jeg været med i videokampagnen ”Det blir’ bedre”, som kan ses på YouTube. Den skal give inspiration til unge homoseksuelle, som står over for at springe ud.

En undersøgelse har vist, at en del LGTB-personer er udfordret på sundheden. Initiativer til at imødegå dette i kommunens nære sundhedsvæsen og på regionalt plan, i Region Hovedstadens sundhedsvæsen, vil jeg se velvilligt på.

Jeg er ikke den store gay-aktivist. Det er faktisk ikke noget, jeg går og tænker på til daglig. Men sker der åbenlyse grovheder, kommer jeg op på mærkerne. Jeg tror på, at man ved sit eksempel kan være med til at vende en holdning og støtte en god udvikling. Jeg passer mine politiske opgaver efter bedste evne og er åben om, hvem jeg er.

  • Comments(0)//aktiviteterognyheder.skawbo.eu/#post0