Presseindlæg

Presseindlæg

Karsten Skawbo-Jensen skriver i pressen

Tilbage til forsiden

Indsats for patienter med uspecifikke symptomer:

Lokalavisen FrederiksbergPosted by Karsten Fri, September 20, 2013 14:11:17

Der er sket fremskridt i sundhedsvæsenet for de mennesker, som har klare symptomer på f.eks. kræft eller hjertesygdom. De kommer hurtigt ind i en såkaldt forløbspakke, som sikrer behandling på et højst specialiseret niveau, og det hele sker rimelig hurtigt, fordi de skal have behandlingerne inden for en bestemt tid. Desværre ser det anderledes ud for de patienter, som har mere uspecifikke symptomer. De risikerer i nogle tilfælde nogle langsommelige og udmattende udredningsforløb, inden den rigtige diagnose – forhåbentlig i tide - endelig kan stilles.

Det skal der gøres noget ved, og derfor etableres i april 2012 fire diagnostiske centre i Region Hovedstaden. De bliver placeret på Herlev, Hvidovre, Bispebjerg og Hillerød hospitaler i tilknytning til akutmodtagelserne (skadestuerne). Opsøges f.eks. den privatpraktiserende læge af en patient med uspecifikke symptomer, som i realiteten kunne fejle mange forskellige ting, kan lægen hos det diagnostiske center få vejledning og sparring om patienten og derefter eventuelt sende vedkommende dertil med henblik på hurtig udredning.

Jeg hilser denne nye service velkommen, og den gælder for alle patienter i Region Hovedstaden med mistanke om alvorlig, uafklaret sygdom. Nogle af de skrækhistorier, vi hører fra sundhedsvæsenet, drejer sig om patienter, som bliver holdt hen alt for længe. De diagnostiske centre skulle gerne reducere antallet af den slags ulykkelige sager, så alle kan få en diagnose i tide. Der vil forud for indvielserne af de nye diagnostiske centre blive afholdt et informationsmøde, så bl.a. de privatpraktiserende læger kender til den nye mulighed.

Karsten Skawbo-Jensen

konservativt medlem af Region Hovedstaden

Færre hjemløse på Frederiksberg

Lokalavisen FrederiksbergPosted by Karsten Fri, September 20, 2013 14:08:04

Færre hjemløse på Frederiksberg

"Kraftig stigning i antallet af danske hjemløse - antallet af unge hjemløse er næsten fordoblet herhjemme siden 2009". Det skriver Politiken den 23. august. Det er en rigtig dårlig nyhed! Den gode nyhed er til gengæld, at antallet af hjemløse, både unge og andre aldersgrupper, falder på Frederiksberg - en veldrevet socialkonservativ kommune. Antallet af unge hjemløse er på 2 år faldet fra 38 til 24, hvilket svarer til et dyk på 37 pct. Og også blandt de lidt ældre hjemløse er tallet faldet. Vi skiller os dermed ud fra den triste landstendens. Frederiksberg har været med i den nationale hjemløsestrategi, og de ansatte i kommunen, på herbergerne, støtte-kontakt-personerne ude i boligområderne osv. har gjort et kæmpe arbejde. Nu er projektet slut, men vi har fundet penge til at holde snuden i det gode spor.

Jeg var inden sommerferien til et spændende møde i Socialministeriet med tidligere socialminister Karen Hækkerup, og Frederiksberg fik ros. Målet er "housing-first". Det viser sig - i virkeligheden ikke overraskende - at skaffes der en bolig (hvilket ikke altid er så let), bliver der mindre brug for psykiatriske tilbud, mindre misbrug, mindre kriminalitet og mere tilknytning til uddannelses- og jobområdet. Jeg vil ønske, at de kommuner, som ikke var med i den nationale hjemløsestrategi, vil bruge de gode erfaringer, som vi har høstet. Hjemløshed hører ikke hjemme i et velfærdssamfund som det danske, så den sociale indsats mod hjemløshed fortsætter!

Karsten Skawbo-Jensen

konservativ formand for Socialudvalget

Tak til McDonald’s

Lokalavisen FrederiksbergPosted by Karsten Fri, September 20, 2013 10:13:24

Forleden købte jeg et "coin offer" - en cheeseburger til en rund 10'er - på McDonald’s på Falkoner Allé, Frederiksberg. Mens jeg spiste, iagttog jeg en ung mand. Han var flittig og havde et stolt smil om munden. Han tørrede omhyggeligt bordene af, fejede gulv, samlede bakker ind og fik også lige nogle smil og kvikke bemærkninger fra sine lidt mere strømlinede kollegaer. Absolut en god arbejdskraft!

Den unge mand var udviklingshæmmet.shæmmet. Men han var med i et arbejdsfællesskab, der var noget at stå op til om morgenen, han var ikke gemt væk et sted, men havde en rolle at spille ude i den brogede tilværelse. Det var bare så dejligt at se. Det var nok mit livs bedste burger. Tak til McDonals og alle andre private og offentlige arbejdspladser, som er med til at gøre visionen om et rummeligt arbejdsmarked til virkelighed. Men han var ikke gemt væk et sted. Han var en del af et arbejdsfællesskab og havde en rolle at spille ude i den brogede verden. Der var noget at stå op til om morgenen. Det var bare så dejligt at se, og det var nok den bedste burger, jeg har fået i mit liv. Tak til McDonald’s og alle andre private og offentlige arbejdspladser, som arbejder med på at gøre visionen om det rummelige arbejdsmarked til virkelighed. Tak for samarbejdet.

Karsten Skawbo-Jensen (C)

formand for Socialudvalget i Frederiksberg Kommune