Presseindlæg

Presseindlæg

Karsten Skawbo-Jensen skriver i pressen

Tilbage til forsiden

Socialt udsatte skal have større valgdeltagelse

Andre medierPosted by Karsten Mon, November 04, 2013 16:51:13

PRESSEMEDDELELSE

Herberget Lærkehøj har fået tildelt 61.000 kr. af Social-, Børne- og Integrationsministeriet til at fremme socialt udsattes valgdeltagelse.

Midlerne vil bl.a. blive brugt til et valgkontor på Lærkehøj med valgmateriale, debatmøder, fælles ture til borgerservice for at afgive brevstemmer og et besøg af kommunens valgbus foran herberget den 15. november. På valgdagen er der to fællesture til valgstedet og gratis fællesspisning, nemlig valgflæsk.

Socialudvalgsformand Karsten Skawbo-Jensen (C) er glad for støtten til initiativet. ”En valgdag er en festdag for demokratiet, men alle skal kunne være med. Vi stemmer i det hele taget for sjældent til kommunal- og regionsrådsvalg. Men et særligt efterslæb har f.eks. unge og socialt udsatte medborgere. Det kan midlerne her være med til at rette op på”, siger han.

Fra lægevagt til “sygeplejevagt”

Andre medierPosted by Karsten Thu, October 17, 2013 17:04:39

Vi har i dag et godt og relativt billigt lægevagtsystem. Ringer man til lægevagten, får man en erfaren læge i røret.

Et flertal i Region Hovedstaden har imidlertid besluttet, at lægevagten skal nedlægges fra årsskiftet. Fra den 1. januar 2014 skal borgerne ringe til Akuttelefon 1813, og her får de en sygeplejerske i røret, ikke en læge.

Konservative stemte imod denne serviceforringelse, for vi vægter patientsikkerhed højt.

Lægen skal stille diagnoser

Sygeplejersker har gode kompetencer, og de kan absolut bruges til mere i sundhedsvæsenet, end de bliver i dag. Men sygeplejersker er uddannet til at pleje, til at rådgive og ikke til at stille diagnoser. Det er læger derimod. Og det kan være vanskeligt at stille den rette diagnose over en telefon. Derfor mener jeg, at det er sikrest at beholde den nuværende lægevagt.

Flere undersøgelser fra udlandet viser endvidere, at sygeplejersker ikke er så skarpe i deres visitation som læger. Dette kan komme til at betyde, at der bliver flere unødvendige indlæggelser, hvilket vil presse f.eks. børneafdelinger og tage fokus fra de patienter, som har det største behov.

Ingen af de andre

Der er fem regioner i Danmark. Ingen andre af de fire regioner har fjernet muligheden for direkte lægekontakt per telefon. Men det gør Vibeke Storm Rasmussen (S) i Region Hovedstaden. Det er ikke klogt.

Jeg håber, at Konservative vil blive styrket ved valget den 19. november, så vi kan rulle den forkerte beslutning tilbage.

Karsten Skawbo-Jensen er kandidat til kommunevalget på Frederiksberg og regionsvalget (Region Hovedstaden) for De Konservative

Karsten i tv-duel om sundhedspolitik

Andre medierPosted by Karsten Wed, October 09, 2013 11:00:19

http://tv-gladsaxe.webstream.dk/webtv/video/1134