Presseindlæg

Presseindlæg

Karsten Skawbo-Jensen skriver i pressen

Tilbage til forsiden

Vi skal have et varmtvandsbassin i tilknytning til den nye svømmehal

Frederiksberg BladetPosted by Karsten Fri, September 20, 2013 14:00:25

Det bliver dejligt, når Frederiksberg får en ny svømmehal i Flintholmkvarteret om 2-3 år. Men det er vigtigt, at der i tilknytning til svømmehallen bliver bygget et varmtvandsbassin. Socialdemokraten Vibeke Storm Rasmussen og hendes flertal i Region Hovedstaden har som bekendt besluttet, at Frederiksberg Hospital skal lukkes, og dermed bliver også fremtiden for hospitalets varmtvandsbassin usikker. Så meget desto vigtigere er det, at vi på Frederiksberg får et varmtvandsbassin i tilknytning til den kommende nye svømmehal.

Mennesker med gigt, brystkræftopererede kvinder med lymfødem, borgere, der skal genoptrænes efter en operation, rygpatienter, parkinsonpatienter og flere andre grupper kan have stor nytte af at udføre øvelser i varmtvandsbassin. Det både styrker kroppen og lindrer smerter. Et varmtvandsbassin kan efter min mening ikke undværes i det lokale kommunale sundhedsvæsen.

Finansieringen af et varmvandsbassin kan måske ske gennem fonde og i et samarbejde med patientforeninger. Men ellers håber jeg, at vi i et godt samarbejde partierne imellem i budgetforhandlingerne på forpligtende måde får afsat midler i de relevante budgetoverslagsår, så et varmtvandsbassin kan blive en realitet.

Karsten Skawbo-Jensen

konservativ formand for Socialudvalget