Presseindlæg

Presseindlæg

Karsten Skawbo-Jensen skriver i pressen

Tilbage til forsiden

Indsats for patienter med uspecifikke symptomer:

Lokalavisen FrederiksbergPosted by Karsten Fri, September 20, 2013 14:11:17

Der er sket fremskridt i sundhedsvæsenet for de mennesker, som har klare symptomer på f.eks. kræft eller hjertesygdom. De kommer hurtigt ind i en såkaldt forløbspakke, som sikrer behandling på et højst specialiseret niveau, og det hele sker rimelig hurtigt, fordi de skal have behandlingerne inden for en bestemt tid. Desværre ser det anderledes ud for de patienter, som har mere uspecifikke symptomer. De risikerer i nogle tilfælde nogle langsommelige og udmattende udredningsforløb, inden den rigtige diagnose – forhåbentlig i tide - endelig kan stilles.

Det skal der gøres noget ved, og derfor etableres i april 2012 fire diagnostiske centre i Region Hovedstaden. De bliver placeret på Herlev, Hvidovre, Bispebjerg og Hillerød hospitaler i tilknytning til akutmodtagelserne (skadestuerne). Opsøges f.eks. den privatpraktiserende læge af en patient med uspecifikke symptomer, som i realiteten kunne fejle mange forskellige ting, kan lægen hos det diagnostiske center få vejledning og sparring om patienten og derefter eventuelt sende vedkommende dertil med henblik på hurtig udredning.

Jeg hilser denne nye service velkommen, og den gælder for alle patienter i Region Hovedstaden med mistanke om alvorlig, uafklaret sygdom. Nogle af de skrækhistorier, vi hører fra sundhedsvæsenet, drejer sig om patienter, som bliver holdt hen alt for længe. De diagnostiske centre skulle gerne reducere antallet af den slags ulykkelige sager, så alle kan få en diagnose i tide. Der vil forud for indvielserne af de nye diagnostiske centre blive afholdt et informationsmøde, så bl.a. de privatpraktiserende læger kender til den nye mulighed.

Karsten Skawbo-Jensen

konservativt medlem af Region Hovedstaden